25 jaar

INDIVIDU & Nedflex

De basis voor de huidige INDIVIDU wordt 25 jaar geleden gelegd in Amsterdam. Victor en Onno van Commenée richten daar in 1992 de Central Job Bank op, die enige tijd later wordt omgedoopt tot INDIVIDU. Hun eerste klant: de toentertijd prominente winkelketen Free Record Shop.

1992

Vastbesloten om te slagen als ondernemers, richten Victor en Onno van Commenée de Central Job Bank op in Amsterdam – een uitzendbureau gericht op het plaatsen van moeilijk bemiddelbare mensen. En dat lukt; ze behalen een uitstroompercentage van 90%.

1994

Gate Gourmet wordt de eerste klant van formaat van het jonge uitzendbureau, dat daarmee in één klap fors moet uitbreiden. Gate Gourmet is tot op de dag van vandaag klant van Nedflex, het bedrijf waar de Central Job Bank uiteindelijk tot uitgroeit.

1998

Het uitzendbureau krijgt meer en meer een eigen, uniek gezicht. In haar werkwijze stelt zij de werkzoekende centraal. De gebroeders Van Commenée besluiten om de individuele aandacht voor elke kandidaat terug te laten keren in een nieuwe naam: INDIVIDU. Dat hun aanpak succesvol is, blijkt uit de snelle groei van het bedrijf. In 1998 is een groter pand noodzakelijk. De keuze valt op de Prins Hendrikkade 84-85 in het hartje van Amsterdam.

1999

Na jaren gewerkt te hebben voor het Arbeidsbureau, waar hij overigens voor het eerst in contact komt met Victor en Onno van Commenée, richt Ferry Aker in 1999 uitzendbureau RegioFlex op. Het bedrijf vestigt zich op het adres Marconistraat 15 in Volendam en maakt een vliegende start. In enkele jaren concurreert RegioFlex grote, landelijk opererende uitzenders weg uit het vissersdorp.

2001

INDIVIDU groeit door en spreidt in het nieuwe millennium haar vleugels uit. Diverse nieuwe uitzendvestigingen worden opgezet in de regio Amsterdam, waaronder in Haarlem.

2006

Payrolling doet zijn intrede in Nederland. Samen met RegioFlex-directeur Ferry Aker, die de gebroeders kennen vanuit hun rol als partner van het Arbeidsbureau, richten Victor en Onno van Commenée Nedflex op als de payrolltak van INDIVIDU. Nedflex ontwikkelt zich in de jaren na de oprichting tot een payrollorganisatie met een eigen gezicht – een onderneming die relaties niet als klanten ziet, maar als partners.

2012

Het driemanschap Victor van Commenée, Onno van Commenée en Ferry Aker besluit om de drie samenwerkende bedrijven INDIVIDU, Nedflex en Regioflex te laten fuseren. De Nedflex Holding ontstaat. INDIVIDU, dat een sterke basis heeft ontwikkeld als uitzender van verkeersregelaars bij grote infrastructurele projecten, gaat zich volledig richten op deze bedrijfsactiviteit. De uitzendvestigingen van Regioflex worden opgenomen in een franchiseconcept onder de naam van Nedflex. Nedflex richt zich vanaf dat moment op zowel payrolling als uitzenden.

2015

INDIVIDU wordt in 2015 preferred supplier van KWS Infra Amsterdam – Heerhugowaard. Het bedrijf wint de door KWS uitgeschreven aanbesteding. Naast goed opgeleide, betrouwbare verkeersregelaars voorziet INDIVIDU haar partner van medewerkers met een SROI status. Inmiddels bestaat een wezenlijk deel van het personeelsbestand van INDIVIDU uit mensen die aanvankelijk een achterstand tot de arbeidsmarkt hadden. Nu leiden zij als volledig gediplomeerd verkeersregelaar het verkeer in goede banen bij grote infrastructurele projecten in Amsterdam en Noord-Holland.

2016

De doorontwikkeling van INDIVIDU tot partner van grote spelers in de infrabranche, het marktleiderschap in de agrarische sector, het veroveren van een significant marktaandeel in zowel de horeca- als recreatiesector, de kwalitatieve groei in het aantal backoffice- en franchisepartners en de komst van een grote, nieuwe Inhouse uitzendvestiging, stuwen de Nedflex Holding naar een recordomzet.

Medewerkers aan het woord

  • Het is twee jaar geleden dat ik als verkeersregelaar in dienst ben getreden bij INDIVIDU. Vanwege de informele sfeer die er heerst, vind ik het erg prettig om bij deze organisatie te werken. Iets dat ik interessant vond om mee te maken was de overstap...

  • Sinds 1,5 jaar ben ik voor de tweede keer terug in dienst gekomen bij INDIVIDU. Een organisatie waarbij de flexibiliteit en de vele mogelijkheden mij erg bevallen. Het is prettig dat INDIVIDU openstaat voor veranderingen en nieuwe ideeën, want dat vind ik erg belangrijk. Ik...

  • 13 jaar geleden ben ik begonnen bij INDIVIDU en ben nu werkzaam als Business Unit Manager. Tussentijds heb ik een uitstapje gemaakt naar een ander bedrijf, maar ik kwam er toch al snel achter dat ik de informele sfeer en het werk bij INDIVIDU enorm...